Studentské spolky se představily na Flédě

Sep 17, 2012 | kultura, munie, spolky

Oficiálně první akce MUNIE se povedla. V programu zazářili biker Damjan Siriški s dechberoucími triky na horském kole, trojice sportovních aerobiček a jejich vynikající vystoupení a nakonec odzbrojující výkon pole dancerek z tanečního studia Decadance.

V úterý 18. 9. se v klubu Fléda konala MUNIE párty k zahájení podzimního semestru. Akci předcházel jarmark univerzitních spolků, který na místě začal už od druhé hodiny odpoledne.

Jarmark spolků

U stolečků v prostoru Flédy prezentovalo své zaměření celkem dvacet spolků. Příchozí studenti si mohli například vyzkoušet, jak si správně čistit zuby u stánku Sdružení studentů stomatologie, mohli si ze sluchátek poslechnout tvorbu Symfonického orchestru Masarykovy univerzity nebo si vyrobit vlastní placky u stánku jazykové školy P.A.R.K. Studenti se dozvěděli informace o aktivitách a programech Debatního klubu, Pěveckého sboru, Lemura, Halasu, Nadačního fondu FF či Spolku uživatelů kol. Spolky jako ISC MU Brno, AEGEE a Be International návštěvníkům objasňovaly výhody výměnných pobytů, studia a práce v zahraničí. Až do osmnácté hodiny mohli navíc studenti soutěžit v tipovací soutěži jazykové školy P.A.R.K. o to, kolik lidí přijde na večerní party. Celému jarmarku dodávali příjemnou atmosféru moderátoři a DJ´s Rádia R. Příchozí studentka prvního ročníku Estetiky Michaela Totová řekla: „O akci jsem se dozvěděla přes facebook a rozhodně splnila moje očekávání. Ocenila jsem hlavně aktivní studenty na stáncích jarmarku, kteří byli otevření a ochotní mi vše vysvětlit.“

After party

Jarmark trval až do osmnácti hodin, kdy se prostor Flédy uzavřel pro přípravu očekávané after party. Jakmile udeřila osmá hodina, začal se klub znovu plnit hosty. Kvůli prohibici se sice změnil výběr nabízených nápojů, ale na spokojenosti hostů se to snad nepodepsalo. Hlavní program party odstartoval o tři čtvrtě na jedenáct, kdy moderátoři akce vyzvali publikum k soutěži v mumifikaci/MUNIfikaci. Tři dvojice dobrovolníků soutěžily v tom, kdo z nich nejrychleji a nejprecizněji omotá svého partnera záchodovým papírem. Vítězná dvojice pak obdržela trička MUNIE a měla tu čest,zahájit podzimní semestr dvěma panáky samozřejmě nízkoalkoholického Pushkina.

Hned po soutěži přišlo na řadu vystoupení sportovních aerobiček – vicemistryň Evropy, které ukázaly návštěvníkům, co je to síla, mrštnost a rytmus v těle. Svým výkonem všechny ohromil biker Damjan Siriški – trojnásobný mistr republiky v biketrialu, který je na svém horském kole dokonalým profesionálem. Hlavní program večera pak zakončil akrobatický výkon pole dancerek z brněnského pole dance studia Decadance, které je partnerem MUNIE. Následující zábavou, která trvala až do ranních hodin nás provázeli DJs Rádia R a Nintendokórová princezna.

„Musím povedať, že som spokojná s priebehom celej akcie aj napriek tomu, že sa vyskytli nejaké drobné problémy, ktoré bolo treba operatívne riešiť. Všetko nakoniec dobre dopadlo a diváci si ničoho nevšimli,“ říká organizátorka Natalia Saganova a dodává, že plánuje pořádat podobné akce MUNIE každý rok.

Foto: Martina Králiková

 

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010