Začátek semestru v MUNII

Tak schválně .. začnu dnešní článek trochu netradičně, a to úkolem pro vás. Zkuste si teď v duchu nebo klidně i nahlas říct, kolik týdnů tohohle semestru už máme vlastně za sebou? Hm? Dva? Možná tři? Já byla taky překvapena, když jsem zjistila, že už jsou to celé čtyři týdny od začátku školy! Kolik jste už za tu dobu stihli přečíst knížek a napsat seminárek? (Žádnou?) No nechme povinnosti raději být.

Jeden by ale stejně nevěřil, jak rychle to utíká. Možná máme ten pocit jenom my v MUNII, protože jsme ani tentokrát nezaháleli a jako obvykle jsme hned první týden naskočili na takový náš semestrální rychlík všemožných akcí a do ledna z něj zřejmě zase nevystoupíme. Nás ta jízda totiž ohromně baví. Tak si pojďme shrnout, co všechno jsme za ten první měsíc stihli.

Našli jsme naše chybějící články

Ano samozřejmě jako každoročně jsme začali i tenhle podzimní semestr velkým náborem nových členů do našich řad. Roky na vysoké se totiž neúprosně zkracují, a proto spousty našich starých pardů odchází do toho reálného světa za branami Masárny a my za ně musíme najít adekvátní novou krev, která přinese do našeho spolku svěží vítr, a hlavně nápady a energii. A to se nám díky naší kampani (díky marketingovému oddělení) a skvělé práci našich HR profíků podařilo a my mezi sebe přijali celých 19 chybějících článků do všech čtyř oddělení. Všem vám moc děkujeme za obrovský zájem, vítáme naše nováčky a těm kterým to tentokrát nevyšlo vzkazujeme to, aby se nebáli to v únoru zkusit zas! 😊

Prezentovali jsme nejlepší způsob, jak trávit volný část – studentské spolky

Ochudit prváky ale i starší studenty lačnící po nových zážitcích o představení našich univerzitních spolků jsme prostě nemohli, a tak 25. září proběhl další ročník Jarmarku spolků v atriu Fakulty sociálních studií. Počet prezentujících se spolků byl letos velmi vysoký, proto doufáme, že si všichni návštěvníci našli to pravé ořechové přímo pro ně. Nezapomínejte, že my stále prosazujeme názor, že spolek je ostatně to nejlepší, co můžete na vysoké udělat pro získání většího přehledu, fajn bodu do životopisu, a hlavně pro získání kamarádů!

Odstartovali jsme taneční úterky

Ve spolupráci s Tančírnou MU jsme navázali na předchozí semestry, a tak si díky tomu můžete pravidelně každé úterý zajít za hubičku zatancovat společenské tance na Fakultu sportovních studií. Stačí si sehnat partnera, vytáhnou střevíce a slušné oblečení a uvidíte, jací králové parketu z vás na našem Plese studentů Masarykovy univerzity 5. prosince budou!

Odpálili jsme to s Emmou Smetanou na Flédě

Díky další skvělé spolupráci jsme se i tentokrát podíleli na tradiční zahajovací Masaryk student party, která byla letos ve velkém stylu. Na spolupráci totiž kývla také naše samotná alma mater, díky čemuž mohl dorazit i velmi speciální host – Emma Smetana s kapelou. Kromě koncertu a protancované noci jsme během večera také soutěžili o ceny od Starobrna, užili si skvělé dýmky od The Mist, procestovali hudební svět díky international stage a taky si někteří naši členi vyzkoušeli záři reflektorů. S Munishopem jsme si totiž pro všechny návštěvníky akce připravili menší přehlídku a náhled do nového merche, který na eshopu rozhodně nepřehlídněte. A když už si nějaký fešný kousek pořídíte, nezapomeňte se s ním vyfotit a přihodit hastag #nosimmuni.

Nezapomněli jsme ani na oficiality

V minulém týdnu se celá Masarykova studentská unie sešla v plné síle společně s nováčky v nádherné zasedací místnosti v budově Masarykovy univerzity na Komenského náměstí na našem prvním letošním Meetingu. To mělo pod palcem poprvé naše nově zvolené vedení v čele s již ostřílenou prezidentkou. Představili jsme si plány na následující semestr, probrali nezbytnosti a s velkou radostí mezi námi přivítali všechny nové a odvážné tváře. I když přiznáváme, že větší seznamování a vítání proběhlo až na následujícím uvítacím večírku v čajovně TeaVoli, kterou můžeme jedině doporučit! 🙂

Rozjeli jsme projekty

A nakonec je potřeba zmínit to nejdůležitější, díky čemuž MUNIE vůbec funguje – studentské akce. Ty jsme už od září rozjeli naplno, přičemž jsme uspořádali první PubQuiz v Ratejně a také máme za sebou první Fotbálkový turnaj ve Foosball Center Brno. Tím ale vůbec nekončíme. Už nyní se můžete na našem facebooku přihlašovat na Halloweenský turnaj v beerpongu, který měl loni v baru HighFive velký úspěch, tak s registrací raději moc neotálejte. Čeká nás také historicky první Karaoke night pod naší taktovkou a oblíbené Deskobraní pro všechny milovníky her.

Navíc se na začátku listopadu můžete těšit na očekávaný Souboj univerzit, kde si to mezi s sebou rozdají hokejové týmy MU a MENDELU. A protože to bude vážně stát za to, tak se určitě nezapomeňte podívat na Facebook, kde najdete kromě události zápasu také událost studentského průvodu a následné afterparty.

A pokud jste za ty první čtyři týdny nestihli ani jednu z našich akcí, nezoufejte! Sami vidíte, že toho pro vás připravujeme ještě spousty, takže určitě hoďte lajk na naší facebookovou stránku a Instagram, aby vám nic neuniklo a my se na vás budeme těšit někdy někde na viděnou.

(A i kdyby ne, tak alespoň zase za týden tady na blogu u nového článku. 😃)

Za redakci MUNIE,

Oldřiška Hradcová

#2019#MUNIE#podzim#semestr#zacatek

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010