MUNIE tipy: I mluvené slovo má své kouzlo

Apr 4, 2020 | kultura, munie, studium, tipy od munie

Další MUNIE tipy přichází s velkorysou nabídkou pro vaše oči, jelikož ty už jsme všichni namáhali až dost. Modré světlo z počítačů, mobilů a televizí jim dává každý den pořádně zabrat, a proto jsme pro vás sepsali hned několik tipů na dobré, edukativní nebo naopak vtipné či odlehčené podcasty, které podle našich členů rozhodně stojí za poslech. Všechny najdete buď v aplikaci Apple podcasts, Google podcasts nebo na Spotify, přičemž první dvě zmíněné appky jsou zcela zdarma. Poslouchat můžete třeba při vaření, uklízení, cvičení, běhání, procházce anebo můžete podcast použít jako vhodnou ukolébavku před usínám. Možností je spoustu. Tak si teď pojďme prozradit, které fičí ve sluchátkách nám.

Edukativní

Podcasty21

Podcasty se zajímavými právníky na nejrůznější právní i neprávní témata. Podcasty uvádí Jan Šlajs.

Podcast vydávají studenti a absolventi Právnické fakulty Masarykovy univerzity.

Aktuálně k poslechnutí: 14 dílů

Vyhonit ďábla

Vulvy, sperma, traumata, chlupy, orgasmy, výtoky, porno, stereotypy, sex, chtíč, fetiše a vyhánění sexuálních tabu. Vyháníme ďábla!

Podcast původně začal jako pořad studentského Radia R. S autorkami podcastu jsme na našem blogu dělaly rozhovor. Přečíst si ho můžete zde.

Aktuálně k poslechnutí: 25 dílů

Tématické oddechovky

Linka

Podcast Terezy Salte a Karla Kováře – dvou influencerů, kteří se v každém díle zaměřují na konkrétní téma, které společně debatují a snaží se po celou dobu udržet vytyčenou tématickou linku. Tereza Salte je podcasterka, bloggerka a majitelka firmy Elite bloggers zabývající se influencer marketingem. Karel Kovář je youtuber známý především svými politicky zaměřenými videi.

Aktuálně k poslechnutí: 28 dílů

clickbait

Jirka Král se baví se svým bráchou Petrem o marketingu, influencerech a o tom, na čem zrovna pracuje jejich agentura Social Park.

Aktuálně k poslechnutí: 15 dílů

Rozhovory

O kousek blíž

Podcast s tvůrčími ženami, které se našly či hledají ve své síle i křehkosti. Připojte se a těšte se z rozprav na zajímavá témata, díky kterým si budeme o kousek blíž nejen sami k sobě, ale i jedna k druhé.

Aktuálně k poslechnutí: 38 dílů

DEEP TALSK

Petr Ludwig, autor knihy Konec prokrastinace, si do podcastu DEEP TALKS zve hosty, se kterými se baví o tématech jako jsou hodnoty, smysl práce/života o tom, co dělat por lepší českou společnost.

Aktuálně k poslechnutí: 52 dílů

Proti proudu

Český podcast pro ty, kteří věří, že jediným limitem jejich života jsou oni sami. Inspirativní rozhovory s lidmi, kteří jdou proti proudu a boří stereotypy. Dan Tržil zpovídá osobnosti, kteří dosahují vynikajících výsledků ve svých oborech , ale hlavně plnohodnotného života dle vlastních pravidel.

Aktuálně k poslechnutí: 89 dílů

Komediální

Kachny na tahu!

Komediální show o vztazích, lásce a životních problémech. S nadsázkou a humorem, neuvěřitelné historky a vtipné hlášky.

Aktuálně k poslechnutí: 42 dílů

jauuu, PS: to bolelo

O vztazích. A paralelních vztazích. Krizích ve vztazích. A rozchodech. Jednoduše, o frakturách srdce.

Aktuálně k poslechnutí: 23

Zahraniční

Radical empathy

At a moment when we feel more divided than ever, this podcast sets our to find the common threads that are shared between even the most distant perspectives.

Aktuálně k poslechnutí: 4 díly

Dungeons & Daddies

A D&D real play podcast about four dads from pur world transported into the Forgotten Realms and their quest to rescue their sons. Not a BDSM podcast.

Aktuálně k poslechnutí: 30 dílů

Philosophize This!

Beginner friendly if listened to in order! For anyone interested in an educational podcast about philosphy where you don’t need to be a graduate-philosopher to understand it. In chronological order, the thinkers and ideas that forged the world we live in are broken down and explained.

Aktuálně k poslechnutí: 141 dílů

The TryPod

The Try Guys have swam with sharks, survived in the wild, shocked themselves with birthing simulators, and risked their lives for their videos. In this weekly podcast they dissect their experiences as internet creators and best friends who have made a living failing upwards.

Aktuálně k poslechnutí: 51 dílů

Z dílny Českého rozhlasu

Vinohradská 12

Nestíháte sledovat nové události? Noviny a sociální sítě jsou plné jmen a fotek a vy nevíte proč? Zpravodajský podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12 vysvětlí aktuální témata v souvislostech.

Aktuálně k poslechnutí: hooodně

Svatebky

Série Svatebky sleduje 5 dívek, které se připravují na svou první svatb Zachycuje, jak dnes mladé české nevěsty přemýšlí o svých svatebních šatech. Kdo a co je ovlivňuje, jaký chtějí udělat dojem a pro koho vlastně jejich šaty vznikají? Osmidílný seriál přibližuje, jak se ve stavebních šatech míchají tradice a trendy osobnosti a hodnoty nevěsty a očekávání okolí.

K poslechnutí: 9 dílů

Buchty

Buchty jsou sofistikovaně neseriózní zábavný girl talk Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Těšte se na hodinu se dvěma moderátorkami, které nemoderují, a jedním chaoticky vybraným hostem, kterým může být i žena. Čekejte duchaplné řeči o všem a o ničem, co život naděluje a bere, od vlašáku přes uklízení až po rakovinu.

Aktuálně k poslechnutí: 50 dílů

A teď už nám nezbývá nic jiného než opět doufat, že jste mezi našimi tipy našli alespoň jeden, který vás zaujal a kterému propadnete stejně jako my. Určitě nám nezapomeňte dát vědět do komentářů, který podcast je váš oblíbený a proč byste ho ostatním doporučili. 🙂

Za redakci MUNIE

Oldřiška Hradcová

#karanténa#mluvenéslovo#MUNIE#munietipy#podcast#podcasty

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010