Jaký byl letošní Majáles?

May 14, 2018 | akce, kultura, MUNI, munie, studium, tipy od munie

Patnáctý ročník Brněnského Majálesu si všichni studenti užili minulou sobotu 5. května na brněnském výstavišti. Jako tradičně nesměla chybět ani Masarykova univerzita a samozřejmě my – MUNIE. Tak se pojďme společně ohlédnout za celým majálesovým dnem.

Pro všechny návštěvníky začíná Majáles v sobotu kolem oběda, to však neplatilo pro nás, jelikož naše šikovná děvčata zdobila už den předtím alegorickým vůz. A že to byla letos fuška! Zdobily jsme téměř do půlnoci a myslíme si, že to rozhodně stálo za to. Za vůz jsme dostávaly samé pochvaly.

Pozdě spát, brzo vstávat. To bylo heslo několika posledních dní před Majálesem. No schválně, v kolik jste v sobotu před Majálesem vstávali?? Ani nechtějte vědět, v kolik já. Vůz nazdoben, čas připravit MUNI zónu v areálu celé akce. Naštěstí jsme skvěle sehraný tým, a tak jsme stany, chill-out zónu a vše další nachystali za pár hodin a mohlo se vyrazit na jednu z nejlepších částí Majálesu – na MUNI Majálesový průvod.

Tuna lidí v modré barvě s nápisy MU, tleskačky, vlaječky, megafon, buben, kapela Jelen a pořádný bordel a rachot, to je zhruba to, co by úplně nejlépe vystihlo sobotní průvod. Bylo to neskutečný! Atmosféra byla naprosto úžasná až měla naše královna z té euforie na vozu slzy na krajíčku. Tímto bychom chtěli ještě jednou vám všem, kteří jste na průvod došli, poděkovat. Bez vás by ta atmosféra nebyla taková! ?

A jsme na výstavišti. Začal důležitý úkol, a to sběr lístků na hlasování pro krále Majálesu. Jeden by neřekl, ale docela jsme se zapotili. Přece jenom kolem oběda vážně pražilo a nejeden z nás si odnesl rudý nos a spálené končetiny. Někteří si do megafonu dokonce vyřvali hlas, při hraní si na tržiště s vyřváváním: „Cukrováááá vata zadarmooo, hlasujte pro krále MUNI!“ Letos jsme totiž přišli na to, proč po ostatních chtít vstupenky jen tak pro nic za nic, když vás všechny můžeme za hlasování pro Honzu odměnit. A co je lepší než modrá cukrová vata symbolizující Masárnu? Byli jsme až překvapeni, jak se cukrová vata uchytila a naše slečna prezidentka se nezastavila u vatovače několik hodin. Ano, čtete správně. Pokud jste si byli u nás v zóně pro vatu, dostali jste ji přímo od prezidentky MUNIE. Cool, ne?

Den utíkal jako voda a byla tady první disciplína pro královnu, kterou Anet zvládla úctyhodně a pak hned pro krále, kde se Honza vyšvihl se svou znalostí vyjmenovaných slov po B. Poslední společnou disciplínu si kromě královského páru užila s nimi na velkém pódiu i jejich královská družina a šikovní tanečníci od nás z MUNIE. Zasmáli jsme se, zablbli jsme si, a i když nám trošku nevyšly konfety v ten pravý čas, bylo to super! Čeká nás vyhlášení a chvíle pravdy. Vyhraje letos Masárna konečně titul??

Bylo to půl roku práce a dření na tom, aby MUNI zóna, alegorický vůz, královský pár a všechno ostatní bylo připraveno na vítězství titulu krále a královny Majálesu. Myslím, že nebudu vůbec lhát, když řeknu, že každý z organizačního týmu věřil, že letos alespoň jeden titul urveme, no bohužel se nám to nepodařilo. Padla nejedna slza a zklamání, ale samozřejmě jsme se rychle oklepali a řekli si, že ta práce nepadla v niveč. Vytvořili jsme obrovskou komunitu lidí, kteří cítili univerzitního ducha a kteří chtěli a také podpořili naši milovanou alma mater. A i když jsme nevyhráli titul, pro nás je ta naše univerzita a její královský pár Honza a Anet pořád nejlepší!

Děkujeme všem, kteří se na Majálesu nějakým způsobem podíleli a také všem, kteří podpořili náš královský pár ve všech hlasováních a disciplínách. Byli jste skvělí! Snad jste si Majáles užili stejně jako celý organizační tým MUNIE. Nezbývá než poblahopřát Domče z VFU a Johnnymu z MENDELU k jejich titulům a my se těšíme zase za rok na Brněnském Majálesu!

Za redakci MUNIE Oldřiška Hradcová

#akce#brno#král#kultura#majáles#masarykova univerzita#MU#MUNI#novinky#sranda#studentský život#zábava

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010