Italian summer vol. 2 aneb jak MUNIE vyrazila k moři

Sep 11, 2019 | akce, cestování, munie, tipy od munie

Léto už nám sice nadobro odfoukl podzimní vítr, my bychom se k němu ale chtěli ještě na pár minutek v následujících řádcích vrátit. Protože přiznejme si to, kdo z nás by si ho nechtěl prodloužit? My v MUNII určitě ano. A proto jsme si ho prodloužili i letos naším druhým ročníkem projektu Italian Summer. Díky spolupráci s cestovní kanceláří Gargano jsme tak opět před začátkem semestru vyrazili na 10 dní do Itálie. No a my bychom vám právě v tomhle článku rádi povyprávěli, jak jsme se tam měli a jak jsme si to užili.

Celá naše výprava začala v pondělí 2. září, kdy jsme se v kompletní sestavě účastníků zájezdu sešli na brněnské Zvonařce u žlutého dvoupatrového autobusu. Někteří z nás dorazili promočení na kost kvůli pořádnému dešti, kterým se Brno pravděpodobně rozhodlo dát nám co proto za to, že si chceme jet někam ještě užít sluníčka. Mokří nebo suchý jsme odevzdali kufry a začali se skládat do autobusu. A s tím samozřejmě přišly první zmatky. Někteří bohužel neorganizovaností jednoho z našich členů (zdravíme Patrika) neseděli tam, kde chtěli, ale naštěstí se nakonec našlo místo pro každého člena posádky a my tak mohli vyrazit vstříc 18 hodinové cestě směr poloostrov Gargano.

Soukromá pláž u kempu Villaggio Riccio

Řekneme si to upřímně, cesta byla dlouhá. Avšak my jsme nelenili a snažili se zabavit vším možným. Hráli se různé hry, koukalo se na filmy, bavilo se a přiznáme se, taky nějaké ty první vinné zásoby padly. S vycházejícím sluncem se kolem našeho autobusu začaly objevovat olivovníkové háje a my brzy zastavili před bránou našeho kempu – Villaggio Riccio. Ti zkušenější z nás už prostředí znali z předchozího ročníku, ostatní se jali objevování v době, kdy jsme čekali na uklizení našich apartmánů. Samozřejmě jsme jako správní čeští turisté běželi hned v brzkých ranních hodinách prozkoumat pláž, moře a taky místní bar.

Počasí se rozhodlo dát nám co proto i podruhé, jelikož hned první odpoledne strávené u Jaderského pobřeží přišla bouřka a my tak zůstali uvěznění v útrobách apartmánů Trilo, které jsou vskutku pěkné a útulné! Děkujeme CK Gargano také za příjemné uvítací balíčky, které zahrnovaly nějaké to pití, víno a šampaňské.

Výhledy z Monte Saraceno

Ale dost už o prvním dnu. Pojďme na ty další. Každý z nás je trávil dle vlastního uvážení, ale většinu času jsme stejně strávili u moře. Ostatně hlavně kvůli němu, jsme dlouhou cestu absolvovali. Moře bylo po celý náš pobyt krásně čisté a větší vlny se objevovaly pouze zřídka. Zkrátka ideální podmínky na nafukovací zvířata a plavení se na nich. Kromě moře a opalovaček nechyběly ani sportovní klání ve volejbale nebo basketbalu. Naše výprava ale měla oblibu především v deskových hrách, které se hrály každý den. Klučičí část si dokonce přijela do Itálie zahrát i šachový turnaj, který jen tak mimochodem dohrávali ještě v autobuse na cestě domů.

Vyhlídka při cestě do Vieste

Večery jsme trávili velmi různorodě. Ve spolupráci s tamními zaměstnanci, kteří byli povětšinou české národnosti a byli velmi milí a zábavní, jsme pořádali různé diskotéky, karaoke večer nebo dokonce filmové promítání. Abych nezapomněla, deskové hry se samozřejmě hrály i večer. Ovšem povětšinou už v modifikované podobě tak, aby se u nich dalo čelit vinným a dalším zásobám pracně přivezeným z domova. Všechen personál tímto článkem zdravíme a děkujeme za všechno. Jinak viděli jste někdy Itala zpívajícího písničky od Michala Davida? Pokud ne, tak určitě vyrazte na Gargano. Pohled je to skutečně k pokukání.

Plameňák Evžen a jeho MUNIE holky

Italská zmrzlina z Mattinaty

Strávit deset dní na jednom místě není ale úplně zábava, proto jsme se po skupinkách vydávali na různé výlety. Zašli jsme si například do nedalekého města Mattinata na trhy, pravou italiano gelato nebo jen tak nakoupit či na procházku. Někteří také vyrazili do města Vieste, které se nachází asi 45 minut cesty autobusem od kempu. Cesta sice není úplně ideální hlavně pro ty, kterým se dělá v autě špatně, ovšem samotné město skutečně stojí za to. Během pobytu jsme si domluvili projížďku motorovou lodí po mattinatském pobřeží, což byl pro spoustu z nás jedinečný zážitek. Podívali jsme se hned do několika jeskyní a vykoupali se na soukromé pláži. Na lodi jsme neopomenuli ani menší piknik, ačkoliv některým z nás bylo špatně i zde. Na jednom z výletů jsme měli dokonce možnost navštívit italskou domácí farmu a podívat se, jak se vyrábí mozzarella a ochutnat různé druhy jejich domácích výrobků. Odvážnější se rozhodli i pro menší výšlap na horu tyčící se nad naší pláží – Monte Saraceno, odkud byl vážně nádherný výhled. Abychom to shrnuli, výlety rozhodně stojí za to si zaplatit a absolvovat.

Město Vieste

Město Vieste

Italská dovolená uplynula tak rychle, že už jsme mrknutím oka zase seděli v našem žlutém autobuse a pouze mávali kempu Villaggio Riccio a všem zaměstnancům na rozloučení. Domů jsme si odváželi suvenýry v podobě pohledů, magnetek, olivového oleje nebo dokonce italského vína. Nejvíce si ale odvážíme vzpomínek a zážitků, kterých jsme za deset dní díky projektu Italian Summer a CK Garganu nasbírali opravdu mnoho. Za MUNII bych proto ráda poděkovala nejen agentuře ale i všem účastníkům a budeme se těšit, že se zase někdy uvidíme! 🙂

Pokud by vás zajímalo více fotek a hlavně videí z našeho pobytu, najdete je na našem instagramovém profilu @munie_brno.

Děkujeme všem, kteří s námi vyrazili! ♥

Za redakci MUNIE

Oldřiška Hradcová

obrázek

#dovolená#gargano#itálie#MUNIE

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010