30 akcí, 72 členů – takový byl letošní podzim v MUNII

Dec 12, 2019 | akce, kultura, MUNI, munie, tipy od munie

Ta nepříjemná část nás sice teprve čeká, ale buďme pozitivní a s docela velkým nadhledem řekněme, že semestr je za námi. Od jeho začátku týdny rychle uběhly, nám v MUNII obzvlášť, jelikož jsme je zaplňovali jednou akcí za druhou, a nejen těmi veřejnými. Jaké akce jsme uspořádali pro studenty univerzity a jaké proto, abychom semkli náš tým, se dozvíte v dnešním přehledovém článku.

MUNIE odstartovala semestr jak jinak než prodloužením léta. V prvním zářijovém týdnu vyrazilo několik našich členů spolu se skvělou partou lidí do slunného areálu Villaggio Riccio a prožili tak již druhý ročník projektu Italian Summer. Dle ohlasů si to jak členové, tak i ostatní návštěvníci moc užili. Pokud vám unikly průběžné reporty na instagramu munie_brno nebo si zkrátka chcete akci znovu připomenout, přečtěte si článek Italian summer vol. 2 aneb jak MUNIE vyrazila k moři, kde pro vás naše šéfredaktorka Oli celý výlet pěkně shrnula.

Nábory do našich řad, které na začátku semestru probíhaly a budou probíhat také semestr následující, by se daly považovat za akci samy o sobě. Ostatně naše HR má se všemi dychtivými potenciálními nováčky vždy plné ruce práce, protože zájem o členství u nás je obrovský, za což vám všem moc děkujeme. Možná právě proto je nás aktuálně šílených 72! 😀

Pojďme si nyní připomenout události, jež pro vás již pravidelně pořádáme. Jednou z nich je hlavně u vás oblíbená tančírna, kterou pořádáme společně s Tančírnou MU. V průběhu uplynulých týdnů jste si tak mohli hned několikrát oprášit taneční kroky, nebo se rovnou přiučit nějaké nové. Speciálně pro tuto příležitost jsme pro vás uspořádali také Plesovou tančírnu a věříme, že ji pak na parketě nejen našeho plesu mnozí ocenili nebo třeba ještě ocení při dalších příležitostech.

Mezi naše pravidelné akce patří i Student’s PubQuiz, kde jste si mohli ověřit své znalosti z rozmanitých okruhů. V rámci této akce také probíhá celoroční bodíková soutěž, takže jestli jste se předvedli, určitě se nezapomeňte přihlašovat také v dalším semestru, ať vám neuniknou naše skvělé ceny a hlavně zábava na místě. Stejně tak jste mohli navštívit celou řadu “hospodských” akcí jako hned několik Fotbálkových turnajů, Halloweenský Beerpong v maskách, party alias Veľkou československou noc nebo třeba Předvánoční futsalový turnaj. Aby toho nebylo málo, podílíme se také na těch největších party na MUNI, a to Semester opening party a Semester closing party.

V tomto semestru jste se mohli stát svědky historické události a zažít náš první Karaoke Night. Po obřím úspěchu jsme pro vás o několik týdnů později připravili stejně skvělé pokračování. Atmosféra byla úžasná, přičemž jsme objevili hned několik talentů a superstar. U některých by se dalo dokonce říci, že se minuli oborem, ať už na Masárně studují cokoli. Samozřejmě se večery nesly v zábavné rovině, takže se za mikrofonem objevovaly i případy, které spíše než hlasovým rozsahem zaujaly skvělou show. A ano, ani my v MUNII jsme se při těchto příležitostech nezapomněli na pódiu pořádně pobavit.

Začátek listopadu byl napěchován napětím, jelikož se konal hokejový Souboj univerzit. Masaryčka sice v boji s Mendelu tentokrát prohrála, nám to ale nezabránilo fandit do poslední minuty. A jako správní fanoušci jsme ještě před zápasem uspořádali průvod, který vycházel z náměstí Svobody. Kromě pomalovaných tvářiček univerzitními barvami od nás spolufanoušci dostávali například vlaječky, a kdo přišel dostatečně včas, mohl si ukořistit také šálu nebo třeba čepici.

Samozřejmě vrcholem letošního podzimu byl pro nás Ples studentů Masarykovy univerzity, který se tentokrát nesl v duchu nočního cirkusu. Bohatý program byl doplněn bezva muzikou, nejen díky té pak na parketě vznikala skvělá atmosféra. Ještě před samotným plesem jste mohli navštívit několik souvisejících akcí. Mimo zmíněné Plesové tančírny to byl Plesový kvíz, kde někteří šťastlivci vyhráli lístky zdarma. Celý ples jsme vám ještě zrekapitulovali ve článku Šapitó nočního cirkusu ožilo aneb ohlédnutí za sedmým Plesem.

Jak již bylo řečeno, kromě akcí pro veřejnost, jsme si uspořádali také pár akcí pro sebe. Přesněji, naše nejmilovanější HR připravilo pro členy několik teambuildingů, kde jsme spojovali síly, nebo naopak útočili proti sobě.

Při našem prvním oficiálním teambuildingu nás zavedli do Lužánek, kde jsme tématicky před Halloweenem dostali za úkol ve skupinkách vydlabat dýni a jak jinak než originálně vyřezat. No… Každý to pojal po svém.

Začátek listopadu pro nás byl perný nejen kvůli hokeji. Hned na něj totiž navazovala víkendovka, kdy jsme odjeli kamsi na samotu do vzdálených končin, jak už název vypovídá, na celý víkend. Tentokrát bylo tématem Kdo přežije. V článku Podzimní Víkendovka aneb Kdo přežije se můžete dočíst, jak akce probíhala. Třeba najdete i tipy na nějaké ty zajímavé hry.

Při druhém oficiálním teambuildingu jsme si zašli vyskákat stres a školní nervy do JumpParku v nových prostorách. Moc doporučujeme hlavně souboje s pěnovými nástroji. Ideální na firemní večírky a vyzvání svého nadřízeného. 🙂

Stihli jsme toho skutečně hodně. Tento týden jsme se sešli na závěrečném meetingu, kde jsme sami v šoku zjistili, že za sebou během těch pár týdnů máme téměř 30 akcí. Tento přehled je tedy přehledem pouze částečným. Po shrnutí celého semestru jsme se přesunuli na vánoční večírek, kde jsme si vyměnili dárečky a kde proběhlo pasování nováčků na členy. Oficiálně jsme mezi sebe přivítali spoustu skvělých lidí a příjemně tak uzavřeli další týdny plné nervů, zábavy a jedinečných zážitků.

Za celou MUNII vám přeji pevné nervy při následujících zkouškách a hlavně si během příprav všech těch litrů kafe ve tři ráno nad zápiskami nezapomeňte také užít svátky a jak se patří oslavit Silvestra.

Sabina Minářová

#2019#MUNIE#ples#plesstudentumu#podzim#projekty#semestr#teambuilding

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010