Začni podnikat ještě při studiu! Možnost, která láká stále více studentů

Zájem o podnikání mezi studenty vysokých škol roste. Zejména mladí lidé se stále častěji pouští do realizace svých vlastních nápadů a nečekají, až jim vysněné zaměstnání spadne do klína. Realizují se jak v oboru, který studují, tak zcela mimo něj. Kde ale získat potřebné informace, které potřebuje vědět každý začínající podnikatel?

Můžete přečíst stovky knih, odebírat nejnovější časopisy, ale psaný text stejně nikdy nenahradí osobní setkání s člověkem, který má v daném oboru zkušenosti. Právě na studenty se zájmem o podnikání je zaměřená podnikatelská konference Symposium. “Vizí Symposia je rozvoj mladých lidí. Rozšiřování informací o podnikání, především těch praktických, přináší tu nejlepší inspiraci pro všechny, kteří nechtějí svou budoucnost nechat náhodě.“ přibližuje myšlenku Symposia Veronika Čechová, hlavní organizátorka akce. „V zásadě i fakt, že konferenci již pátým rokem organizuje tým studentů z brněnských univerzit bez nároku na finanční ohodnocení, svědčí o zájmu mladých lidí získat co nejvíce zkušeností již během studia.” dodává Čechová. Cílem Symposia je v neposlední řadě také zmenšit počet absolventů, kteří po studiu končí na úřadu práce a neumí se postavit na vlastní nohy.

Na letošní ročník se můžete těšit 29. dubna 2015 v brněnském Univerzitním kině Scala. Účastníky čeká cyklus přednášek z různých oblastí, které musí začínající podnikatelé řešit. Mezi řečníky bude například jedna z investorek pořadu České televize Den D,Margareta Křížová, odbornice v oblasti řízení a rozvoje HR, vzdělávání a rozvoje zaměstnaneckých vztahů Miriam Zábrženská nebo Jaroslav Trojan, partner společnosti Credo Ventures, který ukáže, jak zvládnout finanční plánování. Již tradičně bude celá akce ukončena večerním networkingem a možností navázat kontakty v neformálním prostředí. Celý program a další informace si můžete přečíst na stránkách konference.

Symposium je organizováno pod hlavičkou brněnské pobočky mezinárodní neziskové studentské organizace AIESEC.

 

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010