Napětí, akce i smích, to vše nabídne Filmový festival Fakulty informatiky

May 8, 2013 | akce, kultura

Letos to bude trhák, slibují organizátoři již XIII. ročníku Filmového festivalu Fakulty informatiky. Ve třech promítacích sálech v budově na Botanické ulici se budou ve čtvrtek 16. května promítat krátkometrážní filmy napříč tématy i žánry z produkce studentů této fakulty.

Sály se otevřou divákům v sedm hodin, samotná promítání začnou o půl hodinky později. Autoři jednotlivých snímků se utkají o festivalové ceny v podobě putovních sošek Filmobola. A rozhodovat bude nejen odborná porota, ale také všichni návštěvníci, kteří svým hlasováním mohou podpořit své favority. Kromě symbolických sošek si vítězové odnesou i věcné ceny.

Snímky kombinují hororové, akční i komediální prvky s celou řadou různých technických postupů, přičemž jediným omezením je nápaditost a kreativita tvůrců. Festival je naprosto zdarma a je otevřen i zahraničním návštěvníkům, protože všechny snímky jsou uváděny s anglickými titulky.

Festival má již svou tradici, jeho první ročník se uskutečnil v roce 2001. Od té doby se rozšířil, vylepšil a s tím stoupla také jeho návštěvnost. Festival organizují sami studenti v rámci kurzu Produkce audiovizuálního díla, přičemž se musí postarat o veškeré přípravy od shánění sponzorů, přes návrh vizuálního stylu festivalu, plakátů a triček, zajištění propagace, promítání, občerstvení nebo moderátorů.

Na vítězný snímek loňského ročníku podle diváckého hlasování se můžete podívat zde. Dokument oceněný odbornou porotou pak je ke zhlédnutí přístupný zde.

#akce#fakulta informatiky#festival#filmy#kultura

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010