Hokejový Souboj univerzit je zpět! Přijď zafandit hokejistům MUNI v souboji proti MENDELU

Oct 22, 2019 | akce, MUNI, munie, sport, studium, tipy od munie

Už za pár dní se do Brna a na naši univerzitu vrátí všemi oblíbený hokejový Souboj univerzit. A tentokrát si to Masaryčka v legendární DRFG areně rozdá se svou stoletou kolegyní Mendelovou univerzitou. Budete u toho? My rozhodně ano!

Ve čtvrtek 7. listopadu to v 19 hodin celé vypukne. Na ledě se v rámci oslav stejných výročí, tedy 100 let od jejich založení, utkají mužstva z MUNI a MENDELU o Pohár stoletých univerzit. A jelikož účast přichází v úvahu teď nebo až za 100 let, volba je jasná. Lístky si v předprodeji můžete zakoupit zde: odkaz. Nezapomeňte si vybrat správný MUNI sektor, abyste mohli fandit společně s připravujícím se kotlem!

Samotnému zápasu bude předcházet tradiční studentský průvod městem, takže si určitě udělejte s kamarády a spolužáky čas a dorazte už v 17 hodin na Svoboďák, odkud společně v modro zeleném zástupu vyrazíme směr Rondo. Pro navození té správné atmosféry výrazně doporučujeme obléknout si univerzitní merch nebo alespoň něco modrého. V průvodu se také budou zdarma rozdávat MUNI vlaječky, tleskátka a nafukovací tyče. Vše určitě využijete i při zápase na stadionu.

Abychom vás ale nezvali jenom my – fanoušci, krátce jsme pro vás vyzpovídali i jednoho z hráčů a zároveň také zakladatele univerzitního hokejového týmu HC Masaryk university Petera Bustina, který (kromě toho všeho) studuje také Ekonomicko-správní fakultu.

Zdroj: Facebook HC MUNI

Někteří studenti si ještě pamatují z dřívějších let tradiční hokejový souboj mezi VUT a MU. Proč se tentokrát rozhodla Masarykova univerzita vyzvat právě Mendelovu univerzitu?

Popravdě řečeno já osobně nejsem přímo organizátorem tohoto zápasu, tudíž přesné důvody výběru soupeře neznám. Ovšem s týmem z Mendelovy univerzity jsme ještě nikdy předtím nehráli, takže to bude naše premiéra. Navíc MENDELU stejně jako MUNI slaví letos 100 let od svého založení, tudíž proto věřím, že to bude jedinečná podívaná a netradiční oslava těchto výročí.

Už je známá soupiska hráčů, kteří na led nastoupí v dresu Masarykovy univerzity?

Soupiska je již z části známá. Převážně se bude jednat o hráče z univerzitního týmu HC Masaryk university. Ti budou tvořit sestavu tak z 80 %. Doplní je ale i extraligový hráč a prvoligoví a druholigoví hráči, možná i nějací hráči z týmu Cavaliers Brno.

Na co všechno se diváci mohou kromě samotného zápasu těšit?

Samozřejmě je to hlavně o tom hokeji. Ovšem mimo něj se můžete těšit i na následnou afterparty na Flédě, kde budou také hráči z obou týmů, takže se tam s nimi můžete potkat a pokecat. Taky vím, že si univerzita chystá zajímavý program i během zápasu.

(pozn. red. Podle Magazínu M se můžeme těšit na řadu soutěží o dárky od partnerů)

S jakým cílem chcete nastoupit do zápasu? Očekáváte podobnou atmosféru jako před dvěma lety při Souboji mistrů s pražskou UK?

My do každého zápasu nastupujeme s tím, že jdeme vyhrát. I kdybychom hráli třeba s Kometou, tak do toho půjdeme s tím, že chceme vyhrát. Atmosféra záleží hlavně na fanoušcích. Já doufám, že tam budou lidi z obou škol a vytvoří pořádnou rivalitu. Ale samozřejmě taky doufám, že se potom všichni sejdeme a skamarádíme na Flédě, kde společně zapijeme výsledek zápasu. Ať už to dopadne jakkoliv.

Na co se ty osobně z celého Souboje univerzit nejvíc těšíš?

Nejvíce se těším na to, že si zahraji s některými hráči, se kterými jsem dlouho nehrál. Například s Kubou Kadlecem. Také se těším, že si zahraji na Rondu, protože zahrát si před tolika lidmi je vždycky fajn. A taky alespoň na jedno pivo, které si pak dám na afterparty. Těším se i na uvolnění od toho ligového kolečka, kdy jdu do každého zápasu s napětím a stresem, že musíme vyhrát. Tentokrát se to ponese spíš v takové sice rivalitní rovině, ale ne až tolik vyhrocené jako na ligových zápasech. Bude to spíš o té zábavě.

Chceš něco vzkázat fanouškům?

Popravdě mě nic moc nenapadá. Akorát že bych byl rád, kdyby mě někdo potom pozval na jedno (nebo tři) piva. A tebe taky Oli (pozn. red.: díky, budu taky ráda!).

Utkání bude zahájeno rektorským vhazováním a těšit se můžete i na speciální dresy, které univerzita nechala pro naše kluky vytvořit. Jak už bylo zmíněno, zápasem ale celý den nekončí. Po něm se totiž všichni hromadně sejdeme na Flédě na oficiální After party, kde se o zábavu až do ranních hodin postará DJ Captain Sound a akční drinky.

No jednoznačně nás čeká nabitý sedmý listopad. A troufám si říct, že kdo u toho nebude, bude dalších 100 let litovat.

Za redakci MUNIE,

Oldřiška Hradcová

#fleda#hokej#masarykova univerzita#mendelova univerzita#MUNIE#party#souboj

 

Masarykova studentská unie z.s.
Žerotínovo náměstí 617/9
602 00 Brno
IČO: 22605371
Transparentní účet: 2400288479/2010